image description
Englehaven

Jul i Viborg
28. nov - 20. dec 2020

Englehaven på Skovgaard Museet - sammen skaber vi en have af engle i hjertet af Viborg

 

Hvem savner du i julen?

I december kan du være med til at forvandle Skovgaard Museets have til ENGLEHAVEN.

 

På museet får du udleveret en Joakim Skovgaard-inspireret engel, hvorpå du kan skrive navnet på en, du savner i julen. En som der måske er forhindret i at deltage juleaften på grund af rejserestriktioner, en som er isoleret på et plejehjem eller en du har mistet. Hæng englen op i museets have og vær med til at skabe en stor lysende himmel af engle til minde om alle dem, som vi savner i julen.

 

ENGLEHAVEN bliver et kunstværk skabt i samarbejde mellem børn og voksne i Viborg. Haven skal blive et vidnesbyrd om, at ingen skal være alene i julen.

 

Baggrund for ENGLEHAVEN

I slutningen af 1800-tallet satte man gerne en stork i toppen af juletræet. Det gjorde de også i Skovgaard-familien. Peter Christian Skovgaard havde lavet en storkemor med tre unger i en rede, som et symbol på hans kone Georgia og deres tre børn Joakim, Niels og Susette, og satte den på troppen af familiens juletræ.

 

Men da Georgia døde i barselssengen med parrets fjerde barn, så mente Peter Christian ikke, at der var nogen grund til at fejre julen og storken blev gemt væk. Generationer efter tog dog storken frem igen som et minde om den fraværende hustru, mor og bedstemor. Det er vores opfattelse, at juletiden både er en glædelig og svær tid. Vi ønsker med ENGLEHAVEN at skabe et reflekterende rum midt i juletravlheden, hvor vi i fællesskab kan mindes dem vi mangler i julen.

 

ENGLEHAVEN laves i et samarbejde mellem Skovgaard Museet, VI ER VIBORG, De frivilliges Hus i Viborg, Skiltecentret, Søster Lagkage og Viborg Kommune. 

X

Køb din billet her

Skovgaard Museet er Covid-19 sikker!

Køb din billet i forvejen - så ved du at der er plads

Køb her