image description

Hvad er meningen?

Et forløb om Joakim Skovgaards udsmykning af Viborg Domkirke

Et forløb til dig, der gerne vil blive klogere på bibelhistorie og Joakim Skovgaards udsmykning af Viborg Domkirke

Hvad er meningen? er et interaktivt undervisningstilbud om livets store spørgsmål. Det tager udgangspunkt i Joakim Skovgaards udsmykning af Viborg Domkirke med bibelske motiver og er vedkommende, sjovt og lærerigt for særligt skoleklasser og konfirmander.

Målet med, "Hvad er meningen?" er at stimulere sanser, fantasi og intellekt og bidrage til nye oplevelser af Skovgaards udsmykning i Viborg Domkirke. I bestemmer selv, om dagens tema skal tage udgangspunkt i Det nye testamente og temaet Fællesskab og ensomhed eller om I vil arbejde med Det gamle testamente og temaet Skyld og tilgivelse

Hvad er meningen? skal 
give elever og konfirmander en forståelse for nogle af de kristne motiver i domkirken, så de kan relatere dem til sit eget liv og opnå en forståelse for vores fælles kulturelle arv.

Film - spil - tavle
Hvad er meningen?
 består af tre dele, som giver forskellige tilgange til Joakim Skovgaards værker. Vi begynder på museet, hvor vi ser en kort film. Derefter går vi i domkirken, hvor vi spiller spillet "Hvad er meningen?". Vi slutter på museet, hvor eleverne med udgangspunkt i egne historier skal lave en tegneserie. 

 

Information

Målgruppe:
3.-4. klasse (minikonfirmander) og 7.-8. klasse (konfirmander)

Varighed og pris:
2 timer / 1000 kr. (maks 24 elever)

Booking:
Ring 86623975 eller send en mail til ksa@skovgaardmuseet.dk