image description

Kunstdetektiverne

På opdagelse i kunsten i bedste Sherlock Holmes stil

Se på, læse og tale om kunst
Hvordan bliver et maleri malet? Hvad er en skulptur? Og hvilke historier kan kunst fortælle? Kunstdetektiverne - på sporet af kunsten er et tilbud til de ældste børn i børnehaven og børn i indskolingen. Her tager vi lup og attachémappe frem og går i bedste Sherlock Holmes-stil på opdagelse i en aktuel særudstilling eller i museets faste samling. Vi stiller skarpt på kunsten og zoomer ind på detaljer, man måske ellers ikke ville opdage.

Forløbets hensigt
Formålet med disse forløb er at lære børnene at se på, læse og tale om kunst. De møder forskellige billedkunstneriske udtryk, får stimuleret deres sanser og fantasi og sætter ord på deres æstetiske oplevelser. På den måde skulle de gerne komme på sporet af, hvad kunst er for noget.

Værktøj til formidling
Kunstdetektiverne er tænkt som et metodisk, fleksibelt formidlingsværktøj, der kan tilpasses enhver udstilling og alle temaer. 

I forhold til De nye forenklede Fælles mål for billedkunst i folkeskolen bliver eleverne i stand til at samtale om andres billeder, herunder kategorisere motivkredse, samtale om billeders opbygning og indhold og aflæse centrale informationer i billeder.

 

Information

Målgruppe:
5 til 9-årige. Gruppestørrelse maks 30 børn (ved børnehavegrupper dog maks 15 børn). 

Varighed og pris:
1 time á 400 kr. 

Booking:
Ring 86623975 eller send en mail til 
ksa@skovgaardmuseet.dk