image description

SKOVGAARD STORKEN

I slutningen af 1800-tallet var det storken, der havde hæderspladsen på juletræet og ikke den stjerne som vi kender nu. I anden udgaven af Peters Jul fra 1870 kan man se netop en stork i toppen af træet. Storken, der jo kommer med de små børn, skal symbolisere fødselsfesten.

Det gjorde de også i Skovgaard-familien. Den berømte danske guldalder maler og nationalromantiker P.C. Skovgaard (1817-1875) havde lavet en storkemor med tre unger i en rede, som et symbol på hans kone Georgia og deres tre børn Joakim, Niels og Susette, og satte den på toppen af familiens juletræ.

Men da Georgia døde i barselssengen med parrets fjerde barn i 1868, så mente P.C. Skovgaard ikke, at der var nogen grund til at fejre julen og storken blev gemt væk. Generationer efter tog imidlertid storken frem igen som et minde om den fraværende hustru, mor og bedstemor. Nu har Skovgaard Museet i samarbejde med Skiltecentret udviklet denne eksklusive stork til at sætte i toppen af træet.

Skovgaard Storken sætter fokus på både dem vi savner juleaften, på de gamle danske juletraditioner og på foråret, der er på vej.

 

 

Information

Storken koster 599 kr.

Storken kan købes i museets butik i museets åbningstid eller bestilles via mail på post@skovgaardmuseet.dk.

Ved forsendelse kommer der
125 kr. oveni til porto og administration.