image description

SKOVGAARD STORKEN

I slutningen af 1800-årene var det storken, der havde hæderspladsen på juletræet og ikke den stjerne som vi kender nu. I anden udgaven af Peters Jul fra 1870 kan man se netop en stork i toppen af træet. Storken, der jo kommer med de små børn, skal symbolisere fødselsfesten.

Det gjorde de også i Skovgaard-familien. Den berømte danske guldalder maler og nationalromantiker Peter Christian Skovgaard (1817-1875) havde lavet en storkemor med tre unger i en rede, som et symbol på hans kone Georgia og deres tre børn Joakim, Niels og Susette, og satte den på toppen af familiens juletræ.

Men da Georgia døde i barselssengen med parrets fjerde barn, så mente Peter Christian ikke, at der var nogen grund til at fejre julen og storken blev gemt væk. Generationer efter tog dog storken frem igen som et minde om den fraværende hustru, mor og bedstemor. Nu har Skovgaard Museet i samarbejde med Skiltecentret udviklet denne eksklusive stork at sætte i toppen af træet.

Skovgaard Storken sætter fokus på både dem vi savner juleaften, på de gamle danske juletraditioner, men aller vigtist på foråret der er på vej.

Glædelig jul fra Skovgaard Museet i Viborg

 

 

Information

Storken koster 599 kr.

Storken kan købes i museets butik i museets åbningstid eller bestilles via mail på lh@skovgaardmuseet.dk.

Ved forsendelse kommer der 60 kr. oveni i porto.