image description

Jul i det gamle barokmuseum

I anledning af julen og i forbindelse med “Jul i Viborg” præsenterer Viborg Museum og Skovgaard Museet en juleudstilling, hvor vi har været en tur i magasinerne for at hente kunst med højtidens motiver, samt julepynt og legetøj fra svundne tider.

Der vil være hyggelig julestemning i barokmuseet på Gammel Torv og en kærkommen lejlighed til at lade sig inspirere af julen fra en tid, vi i dag kun kan drømme eller læse om i historiebøgerne.

Juleudstillingen tager os tilbage til perioden fra 1860'erne og frem til 1930'erne. En tid, hvor Joakim Skovgaard bl.a. fik opgaven med at udsmykke Viborg Domkirke med bibelske frisker, og hvor hans fortolkning af juleevangeliet fik en af de fornemste pladser.

Med andre ord, er det en jul fra gamle dage, som den tager sig ud i vores erindringer og drømme.

Udstillingen er tilrettelagt i samarbejde med Viborg Museum.

Kom til TALK om KUNST & NATUR
med Søren Ryge Petersen
d. 20. oktober kl. 17-19.

KØB DIN BILLET HER