image description

Jokke og Pruttegrisen

BØRNEHAVERNES ældste børn kan tage med Joakim Skovgaard og hans gris på opdagelse i kunstens verden

// Børnehavens ældste børn //

Til jer, der vil tage de yngste billedlæsere- og skabere med Jokke (Joakim Skovgaard) og Pruttegrisen på opdagelse på Skovgard Museet

Vi vil stimulere børnenes evne til at tale om visuelle fænomener og arbejde med at udtrykke sig i ord og billeder. I dette afvekslende forløb kommer vi tættere på kunsten gennem tre stationer. Først lytter børnene til en billedskabende fortælling, som tager dem med ud til en kyst. Dernæst leder vi efter former og farver i udvalgte kunstværker på museet. Og til sidst arbejder børnene videre med farver og former, når de i et kreativt værksted laver deres helt eget kystlandskabs-collage i karton.

Pruttegrisen er inspireret af Joakim Skovgaards sparegris og er museets svar på en fidusbamse. Den følger med rundt til de tre stationer. 

Forberedelse
Tal med børnene om, hvad en kyst er for noget, og hvad de forbinder med kysten. I kan også tale om, hvilke former og farver, der findes, og hvordan man kan bruge dem. 

Efterbehandling
Tag en tur ud til kysten og saml sten, sand og skaller, som kan bruges til at lave flere to- og tredimensionelle kunstværker hjemme på skolen.

Information

Målgruppe:
5 til 6-årige. Maks 15 børn.

Varighed og pris:
1 time á 400 kr. (afsæt god tid til ankomst og afgang)

Booking:
Ring +45 5164 8761
eller send en mail til
 
gc@skovgaardmuseet.dk