image description

Brevarkiv

Du kan gå på opdagelse i vores omfattende brevarkiv på databasen Kilder til dansk kunsthistorie.

Skovgaard Museet har arvet Skovgaardarkivet efter Joakim Skovgaards søn Peter Skovgaard. Arkivet rummer ca. 5000 breve, som er fordelt over 172 mapper. Arkivet er interessant i dag på grund af Skovgaard-familiens mange nære relationer til betydningsfulde personer i dansk historie samt deres rolle på den danske kunstscene.

Den ældste del af arkivet er fra P.C. Skovgaards generation, som ikke blot giver et unikt indblik i guldalderen, men også i samfundet og den politiske scene. Her kan nævnes korrespondancer med: Constantin Hansen, J. Th. Lundbye, N.L. Høyen, N.F.S. Grundtvig og Orla Lehmann. Den næste generation består af P.C. Skovgaards børn: Joakim Skovgaard, Niels Skovgaard og Susette Holten, født Skovgaard.

Arkivet indeholder korrespondancer vedrørende udsmykninger, personlige kærlighedsskildringer, beskrivelser af arbejdsgange, breve fra rejser m.m. Brevene giver et indblik i personernes liv og færden og skildrer samtidig et interessant billede af deres samtid både politisk og kunstnerisk. Derfor er brevarkivet en relevant kilde i dag, som løbende vil blive udgivet.

 

Information

Søg i brevarkivet her

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du
har ønske om at se de originale og/eller de transskriberede breve.

Hvis du ligger inde med arkivmateriale, som du gerne vil donere, hører vi også gerne fra dig.  

Ring blot til tlf. +45 8662 3975. 

Støttet af: