image description

Udstillinger

Skovgaard Museet bliver fyldt med klassiske landskaber, sært realistiske portrætter, følelsesladede bibelmotiver og overdådige, appetitvækkende måltider når udstillingen "Til forsvar for den gode smag" åbner. Værkerne er skabt af elever af Leonardo da Vinci og Rembrandt og af kunstnere med verdensberømte navne som Bellini og Breughel, Rubens og Ruisdael, som man normalt er nødt til at tage til Amsterdam eller Firenze for at se.

En usædvanlig samling
Midt i livet satte godsejeren og politikeren Johannes Hage (1842-1923) sig et mål: at skabe en enestående kunstsamling. Han havde arvet en del malerier fra den danske guldalder (1800-1864), og tilføjede da også flere værker af den type til sin samling, men hans personlige interesse var især italiensk og nederlandsk kunst fra 1500-1600-tallet. 

Udstillingen præsenterer et udvalg af værker fra Hages europæiske kunstsamling og undersøger, hvorfor han mente, at den var værd at samle og vise frem for danskerne. Var hans valg af værker udtryk for god stil eller dårlig smag?

Det er nu værker fra hans samling Skovgaard Museet udstiller.


Johannes Hage 

Om Nivaagaards Malerisamling 
Nivaagaards Malerisamling blev skabt  i perioden fra ca. 1895 til 1905. Ved brev af 7. oktober 1908 godkendte det daværende kulturministerium, at Johannes Hages private kunstsamling blev et selvejende, offentligt tilgængeligt museum i form af Nivaagaards Malerisamling. Samlingen har til huse på Nivaagaard, der i øjeblikket gennemgår en større klimarenovering, hvilket har muliggjort det omfattende udlån af europæisk kunst til Skovgaard Museet. Læs mere om Nivaagaards Malerisamling her.

Information

Udstillingen vises fra den 26. juni til den 5. september 2021

Udstillingen er støttet af:
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Beckett-Fonden
Knud Højgaards Fond
Viborg Kommune
Viborg Innovation Fond

X

Køb din billet her

Skovgaard Museet er Covid-19 sikker!

Køb din billet i forvejen - så ved du at der er plads.

Husk gyldigt Coronapas.

Køb her