image description
Peter Brandes

Mellem Hellas og himlen
29. jun - 31. aug 2008

Kæmpe krukker og guddommeligt glas står på programmet, når et af dansk kunsts tunge navne indtog Skovgaard Museet. Her kunne man opleve motiver fra det gamle Grækenland og kristendommens bibelhistorier, som har været inspirationskilder til noget af den ypperste kunst, vi kender. Sådan var det i Joakim Skovgaards kunst, og sådan er det i Peter Brandes' kunst. Derfor inviterede Skovgaard Museet Peter Brandes (f. 1944) til at skabe årets sommerudstilling.

Nye og gamle værker
Og Peter Brandes havde haft haft travlt. Han har skabt en lang række helt nye værker, der byggede videre på arven efter Joakim Skovgaard (1856-1933). De nye værker, der kunne ses på Skovgaard Museet, omfattede to kæmpemalerier, keramik, glasmosaikker og en lang række tegninger. Peter Brandes havde derudover også udvalgt nogle af sine ældre værker, der sætter hans kunstneriske ophav og udvikling i perspektiv.

Mangesidig kunstner
Peter Brandes nyder stor anerkendelse og er en meget værdsat kunstner blandt publikum. Han har gennem årene arbejdet indenfor mange kunstneriske genrer. Emnemæssigt kredser han om den antikke arkæologi og mytologien. De senere år har de bibelske fortællinger optaget ham meget, hvilket har ført til, at han har fået overdraget store kirkeudsmykninger i både Danmark og USA. 

Peter Brandes demonstrerer med sin kunst, at man kan forny de samme fortællinger og genrer, som Joakim Skovgaard også arbejdede med. Deres værker er beslægtet gennem begges innovative fortolkninger af de kristne motiver, inspirationen fra det antikke Grækenland, og arbejdet med en dekorativ form i keramikken og udsmykninger.