image description
Dronning Margrethe II

Et livsværk
08. apr - 15. aug 2010

Hidtil største retrospektiv udstilling af Majestætens værker
Den 16. april 2010 fyldte Danmarks Dronning 70 år. Selv om Hendes Majestæt Dronning Margrethe II har en ansvarsfuld position, så er det ikke nogen hemmelighed, at en bestemt interesse har fyldt meget i fritiden: nemlig kunsten. Det var derfor med stolthed, at Skovgaard Museet kunne præsentere den hidtil mest omfattende udstilling, der nogensinde var lavet med Dronningens kunst.

Fra det tidligste til det nyeste
Siden de første spæde børnetegninger har det kunstneriske virke udviklet sig til at omfatte maleri, vandfarve, découpage, scenografi og tekstil. På Skovgaard Museet kan man få et overblik over spændet fra en tegning skabt af den blot 10-årige prinsesse, der forestiller Valdemar Atterdag med Skåne under armen, til helt nye malerier fra Dronningens rejser, der aldrig tidligere har været vist. Udstillingen giver et enestående indblik i et kreativt livsværk, der emmer af humor, drama og en stor kærlighed til farverne.

Kreativitet og mangfoldighed
I museets stemningsfulde og nyrenoverede sale oplevede man den kreative mangfoldighed, som Dronningens kunst repræsenterer. Uanset genre, materiale og størrelse er de forskellige udtryk forbundne kar, der tilsammen danner et helstøbt kunstnerisk livsværk. Maleriet er det centrale omdrejningspunkt. Akvareller, découpager, tekstiler, scenografier og tegninger vil sætte malerierne i perspektiv med fokus på farverne, naturen og dekorationen. Den retrospektive udstilling dækkede alle sider af Dronningens kreative virke gennem 60 år.

Eftertragtet bog om Dronningens kunst
Til udstillingen udgav museet en gennemillustreret bog med artikler af anerkendte skribenter, der skriver om de forskellige kunstneriske genrer, Dronningen arbejder med. Bogen er udsolgt og skal derfor skaffes antikvarisk. 


viborg 950 logo

Viborgs 950-års jubilæum
I 2010 fejrede Viborg sit 950-års jubilæum som bispestad, hvilket Skovgaard Museet naturligvis var med til at fejre. De to ærværdige runde år finder museet markeres på fornemste vis med denne udstilling.    

Hjemmeside for Viborgs 950 års jubilæum med program for aktiviteter i anledning af jubilæet: www.viborg.dk/950