image description

Sommerrejsen
20. apr - 15. jul 2012

"I sandhed en lille perle"
- Kristeligt Dagblad, 5 stjerner

"I ånden har de fem samtidskunstnere meget tilfælles med deres forbilleder"
- Børsen, 4 stjerner

Sommerrejser anno 1843 og 2012
I 1843 rejste guldaldermalerne P.C. Skovgaard og J.Th. Lundbye til Skovgaards hjemby Vejby i Nordsjælland. Her skabte de en række værker, der fastslog deres rolle som to af guldalderens største landskabsmalere.

I sommeren 2011 tog de fem samtidskunstnere Vibe Bredahl, Malene Hartmann, Marika Seidler, Cecilia Westerberg og Carina Zunino på en tilsvarende sommerrejse, denne gang til Viborg, for at lade sig inspirere af Skovgaard Museets samling og dens omgivelser i Viborg-egnens smukke landskaber.

På udstillingen Sommerrejsen udstillede de værker inspireret af denne sommerrejse. Kunstnerne valgte også enkelte værker fra guldalderen, der indgik som spor fra fortiden blandt de nye værker, og de lod deres egne værker sprede sig ud i samlingen.

Hvad siger guldalderen os i dag?
De fem samtidskunstnere arbejder med moderne medier og materialer så som film, animation og installation, men trækker alligevel på metoder og traditioner fra guldalderen. Den fysiske rejse, naturstudiet og det kunstneriske fællesskab spiller en vigtig rolle for dem i denne virtuelle og individualistiske tid.

Udstillingen var en del af Skovgaard Museets fejring af sit 75-års jubilæum, hvor de 5 samtidskunstnere nyfortolkede museets samlingsområde og kastede lys på, hvad guldalderen kan sige os i dag.