image description
Englehaven

Jul i Viborg
26. nov - 31. dec 2021

ENGLEHAVEN er kunstværk skabt i samarbejde mellem børn og voksne i Viborg. Haven skal blive et vidnesbyrd om, at ingen skal være alene i julen. Englen er inspireret af en engel i Joakim Skovgaards udsmykning i Viborg Domkirke. Sidste år blev der hængt henved 1500 engle op i haven.

Baggrund for ENGLEHAVEN
I slutningen af 1800-tallet satte man gerne en stork i toppen af juletræet. Det gjorde de også i Skovgaard-familien. Peter Christian Skovgaard havde lavet en storkemor med tre unger i en rede, som et symbol på hans kone Georgia og deres tre børn Joakim, Niels og Susette, og satte den på troppen af familiens juletræ.

Men da Georgia døde i barselssengen med parrets fjerde barn, så mente Peter Christian ikke, at der var nogen grund til at fejre julen og storken blev gemt væk. Generationer efter tog dog storken frem igen som et minde om den fraværende hustru, mor og bedstemor. Det er vores opfattelse, at juletiden både er en glædelig og svær tid. Vi ønsker med ENGLEHAVEN at skabe et reflekterende rum midt i juletravlheden, hvor vi i fællesskab kan mindes dem vi mangler i julen.

ENGLEHAVEN laves i et samarbejde mellem Skovgaard Museet, VI ER VIBORG, De frivilliges Hus i Viborg, Skiltecentret, og Viborg Kommune.