image description
Lars Abrahamsen & Eske K. Mathiesen

MÅ GERNE BERØRES
04. jun - 07. aug 2022

Lars Abrahamsen og Eske K. Mathiesen.

MÅ GERNE BERØRES

På denne udstilling kan du opleve skulpturer i træ og gummi af billedhugger Lars Abrahamsen (f. 1953). Disse er kombineret med digte af forfatter Eske K. Mathiesen (1944-2021).

Der eksperimenteres med format, udtryk og form i Lars Abrahamsens værksted. Ofte i stor skala og i genbrugstræ med mange ar og historier i sig. Det bliver til "lune" skulpturer med stor personlighed og forunderlige titler, som billedhuggeren kommer frem til gennem materialets historie, findested og udtryk.

Kunstneren søger det enkle og simple udtryk, ofte som en viderebearbejdning af naturgroede former, overflader og farvespil. Ved nærmere eftersyn viser det sig gerne, at der, nedfaldet i materialet, er omhyggelige spor efter bearbejdning, sammenfejede træstykker, tappet med trædyvler, fremelskede flader, glatte eller ru, med klare spor af hændernes vedholdende arbejdspatina - ingen berøringsangst og afspritning her!

Eske K. Mathiesen sætter ord til. Ord om og ord på. Han rammer med humor og alvor, og fortæller om både værker og kunstneren og om "skulpturens evne til at skabe et magisk sted, hvor stilheden er fuld af musik", som han så smukt formulerer det i et af sine digte.

Med et stort forfatterskab bag sig, og en mindst ligeså stor viden om kunstens væsen, understreger og bearbejder digteren skulpturerne i denne udstilling på magisk vis - og giver dem ekstra liv og endnu mere dybde. Trods et fladebetonet fag - ord på papir - som man måske kan kalde digtningens kunst, formår Eske K. Mathiesen at skabe skulpturer til sindet.

           "Digte er skulpturer, der er tromlet fuldstændig flade".