image description

UTOPIA - Mother Lighthouse
14. okt 2023 - 20. okt 2024

UTOPIA - Mother Lighthouse

Jeg ønsker, at havene fyldes med fisk!

Jeg ønsker, at alle er lige!

Jeg ønsker, at der er fred i verden!

 Hvad ønsker du for vores fælles fremtid?

Utopia handler om, hvilke aftryk vi sætter i verden – og at vi i nogen grad selv er med til at bestemme, hvordan fremtiden skal se ud.

På Skovgaard Museet kan du fra efteråret 2023 og et år frem sende dine ønsker for fremtiden ud i verden og blive en del af videoværket: Mother Lighthouse.

Et samarbejde mellem Viborg Museum, The Animation Workshop/VIA UC og Skovgaard Museet har resulteret i det hybride udstillings- og undervisningskoncept: Mother Lighthouse, der både fysisk, sanseligt og digitalt undersøger, hvordan vi som mennesker kan reflektere over os selv, hinanden og den verden, som vi er en del af.

Hele familien og skoleklasser inviteres til at deltage

I mødet med guldalderkunsten på Skovgaard Museet åbner vi for oplevelser og modige samtaler om klima, demokrati og identifikation, der vil kunne styrke børnefællesskaber og skabe praktisk, kropslig og sanselig viden. Efter en dialogbaseret omvisning på museet, kan familier og særligt børn udtrykke sig kreativt i UTOPIA-værkstedet, hvor 6 animationsværksteder stilles til rådighed. Her kan man producere små stop-motion-film om egne ønsker for fremtiden, som afslutningsvis samles i en fælles filmfortælling for fremtiden, og som efterfølgende kan sendes ud i verden.

For mere information, kontakt gerne skolekonsulent på Viborg Museum: Line Vennerstrøm Annesen: lann@viborg.dk, eller museumsinspektør på Skovgaard Museet, Tanja Toft Rix-Nielsen: trix@skovgaardmuseet.dk