image description
WONDERLESS / PLAYFACE

WONDERLESS
21. jan - 18. feb 2023

WONDERLESS
Udstillingen WONDERLESS præsenterer et kurateret udvalg af værker fra Sergei Sviatchenkos store donation til Viborg Kommune i 2022.

Viborg-baserede Sergei Sviatchenko er en af vor tids mest indflydelsesrige collagekunstnere. Hans arbejde sprænger grænserne mellem traditionel og samtidig billedkunst og forener popkultur med politik, historie, videnskab og arkitektur.

Sviatchenkos kunstneriske oeuvre udforsker det ukendte i det kendte, og udstillingen kan opleves midt i hans studio i det gamle rådhus på Stænderpladsen 1. Værkerne afspejler forskellige retninger inden for collage og giver et indblik i de mange kulturelle strømninger, som Sviatchenko har beskæftiget sig med gennem et langt liv med kunst og billeder.

WONDERLESS 1 er en del af projektet LESS, som realiseres af Skovgaard Museet i samarbejde med Viborg Kommune. Projektet er støttet af Østjysk Vækstbånd.

PLAYFACE
Studerende fra ungdomsuddannelsen Visuel HF præsenterer udstillingen PLAYFACE i det gamle rådhus’ foyer. Værkerne er skabt i en 5-dages workshop i samarbejde med Sergei Sviatchenko.

Principperne bag LESS har dannet grundlag for workshoppen med de unge talenter fra Visuel HF; dels gennem collageøvelser ud fra fotos af de unge selv; dels gennem collageøvelser med fokus på vertikale og horisontale linjer – skabt ud fra fotos af Viborg, som de unge selv har fotograferet under workshoppen.